Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jazz Flavours: Metropole Orkest Strings with The Ghost, The King & I

november 26, 2021 @ 19:00 - 23:00

€15

Jazz Flavours: Metropole Orkest Strings with The Ghost, The King & I

Podium Aan Zee presenteert voor u een uniek ‘Must See & Hear’ Jazzconcert, geïnspireerd door klassieke muziek, in de prachtige ambiance van De Oude Kerk: Metropole Orkest Strings vloeit samen met Jazzformatie The Ghost, the King and I! Deze collab brengt een programma voort om van te likkebaarden: kernachtige improvisaties en bewerkingen van klassieke composities van onder andere Debussy, Bach, Ravel en natuurlijk. Jazz-klassiek van absoluut topniveau!

The Ghost, The King and I
Pianist Rob van Bavel is de ‘ik’ in The Ghost, The King and I. Wie bassist Frans van Geest en gitarist Vincent Koning zijn, dat spreekt voor zich. Sinds 2007 laat dit jazztrio zich inspireren door klassieke componisten. Het meest recente resultaat: album The Inventors. Een ode aan de Inventionen van Bach én de inventiviteit van Debussy, Ravel en Dizzy Gillespie.

Bezetting

Rob van Bavel – vleugel

Frans van Geest – contrabas

Vincent Koning – gitaar

 

Metropole Orkest Strings o.l.v. 1e Concertmeester Arlia de Ruiter

The Inventors werd opgenomen met de strijkers van het Metropole Orkest. Klassiek geschoold, maar voorzien van die bijzondere timing waar jazz om vraagt. Met The Ghost, The King and I brengt het strijkkwartet uit het orkest vanavond een ontmoeting tussen Bach en bebop. Ze geven Golliwog’s Cakewalk van Debussy een extra groove. En Ravels Le tombeau de Couperin, geïnspireerd op barokmuziek, krijgt een nieuwe, jazzy draai.

Bezetting

Arlia de Ruiter – viool

Sarah Koch – viool

Mieke Honingh – altviool

Jasha Albracht – cello

Corona Check

Indien de huidige maatregelen na 1 november nog steeds van toepassing zijn, dan gelden bij binnenkomst, naast je reguliere toegangsticket, de volgende checks:

*Een coronatoegangsbewijs (QR-code) tonen in de CoronaCheckApp of een print die je kunt maken via CoronaCheck.nl. Heb je geen vaccinatiebewijs, herstelbewijs of geldig DCC, laat je dan binnen 24 uur vóór aanvang van het concert testen. Een negatief testbewijs geeft toegang tot de zaal.

Gegevens

Datum:
november 26, 2021
Tijd:
19:00 - 23:00
Kosten:
€15
1421

Organisator

Podium Aan Zee
Telefoon:
0703555120
E-mail:
info@podiumaanzee.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Podium Aan Zee @Oude Kerk Scheveningen
Keizerstraat 8
Den Haag, Zuid-Holland 2584BK Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0703555120
Bekijk de site van Locatie