Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jazz Flavours: Edwin Rutten & Vincent Koning Kwartet

28 mei @ 20:30 - 23:30

€15

Jazz Flavours: Edwin Rutten & Vincent Koning Kwartet

De geestelijk vader van het beroemde kindertv-programma ‘De Film van Willem’ zingt op verzoek voor de trouwe ‘Ome Willem Rakkers’ nog steeds een swingende jazzversie van ‘Deze vuist op deze vuist’: Edwin Rutten! Op zaterdag 28 mei toont Rutten, samen met het Vincent Koning Kwartet, zijn veelzijdigheid als Jazz-zanger bij Podium Aan Zee.

Edwin Rutten

Jazz betekent voor Edwin, de swing, de fun van timen, het lui achteroverliggen op de beat, de ritmiek, de improvisatie, het entertainment en de interactie met de band en publiek. Op 16-jarige leeftijd maakte hij zijn eerste vocale jazzplaten met Rogier van Otterloo en trad als 17-jarige op met het Metropole Orkest en de Skymasters. Rutten ontving onder andere de ‘Meer Jazz Prijs’ en de Peter Schilperoort Award voor zijn verdienste in de jazz. Ook was hij was jazzdocent aan het Conservatorium van Amsterdam, Utrecht en Groningen en produceerde hij radiojaarprogramma’s met o.a. Chet Baker, Stan Getz en vele Nederlandse jazzprominenten.

Vincent Koning

Jazzgitarist Vincent Koning studeerde in 1997 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vervolgens in 1998 aan het Hilversums Conservatorium. Hij deelde wereldwijd het podium met grote internationale en nationale namen in de jazzwereld en maakte met het trio the Ghost, the King and I het album ‘The Inventors’ in samenwerking met de strijkers van het Metropole Orkest. Onlangs nam hij de albums ‘Notes of the Netherlands’ en ‘Lexposure’ op met het trio van pianist Lex Jasper.

Vincent Koning is:

Edwin Rutten – vocalen

Marco Kegel – saxen

Vincent Koning -gitaar

Noah Nicoll -bas

 

Jazz Flavours: Edwin Rutten & Vincent Koning Kwartet

Zaterdag 28 mei

Podium Aan Zee, Keizerstraat 58 Scheveningen

Aanvang: 20.30 uur

Deur open: 20.00 uur

Kaarten € 15,00

 

 

Gegevens

Datum:
28 mei
Tijd:
20:30 - 23:30
Kosten:
€15
4211

Organisator

Podium Aan Zee
Telefoon:
0703555120
E-mail:
info@podiumaanzee.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Podium Aan Zee
Keizerstraat 58
Den Haag, Zuid-Holland 2584BK Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0703555120
Bekijk de site van Locatie