Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Historische Trekvaartdag

13 april @ 08:00 - 15:00

Historische Trekvaartdag

Historische Trekvaartdag

Het verhaal van de trekschuit is een boeiend stuk geschiedenis. Ook vandaag de dag is er veel te ontdekken langs en op de oude trekvaarten. De Historische Trekvaartdag verbindt locaties en activiteiten langs de Vliet tussen Leiden, Leidschendam-Voorburg en Den Haag. Beleef, doe mee en geniet!

Programma Leidschendam-Voorburg

De historische kernen Leidschendam, Voorburg en Stompwijk kennen een rijke geschiedenis, die terug te vinden is in monumenten, parken en molens. Maar ook in de verhalen over vroegere inwoners en bezoekers als de Romeinen, Constantijn en Christiaan Huygens, Spinoza, Prinses Marianne en Vincent van Gogh. Deze โ€˜Schatten aan de Vlietโ€™, worden samen met de organisatoren van de Historische Trekvaartdagen en de opening van het toeristisch vaarseizoen, op zaterdag 13 april 2024 tussen 11.00 en 17.00 uur in de spotlights gezet

Op allerlei plekken er activiteiten waar bezoekers aan mee kunnen doen aangeboden. In Voorburg zijn er o.a. rondleidingen door de Oude Kerk en Molen de Vlieger en kan je bij het Huygensmuseum terecht voor verschillende activiteiten voor jong en oud.

In Leidschendam is Houtzaag Molen de Salamander opengesteld voor publiek met demonstraties, figuurzagen voor kinderen (6 -12 jaar) en kan je mee gaan met een rondleiding door de molen. De dorpskerk kan je ook bezoeken met tussen 10.00 en 16.00 orgel muziek en om 14.00 uur start de Botenparade bij Park Vreugd en Rust met een drumfanfare. 

Bekijk hier het volledige programma van de Historische Trekvaartdag 

Beleef, doe mee en geniet!

Tickets en meer info

Gegevens

Datum:
13 april
Tijd:
08:00 - 15:00
https://denhaag.com/nl/agenda/historische-trekvaartdag

Locatie

Podium Aan Zee
Keizerstraat 58
Den Haag, Zuid-Holland 2584BK Nederland
Telefoon:
0703555120
Bekijk de site van Locatie