Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Haagse Beat Aan Zee: Massada

8 januari @ 20:00 - 23:59

€15

Haagse Beat Aan Zee: Massada

In de serie Haagse Beat Aan Zee: Massada

De band begon in de jaren 60 als The Eagles en speelde voornamelijk op Molukse feesten. Toen de Amerikaanse Eagles hits in Nederland begonnen te scoren werd de groepsnaam in 1973 in Massada (een citadel in Israël) veranderd. Op 26 februari 1975, een dag voor de 29e verjaardag van percussionist Nippy Noya, won Massada een groepenwedstrijd van Muziekkrant OOR; een platencontract werd echter afgewezen omdat de artistieke vrijheid niet kon worden gewaarborgd. Daar kwam ook bij dat er destijds in Drenthe gijzelingsacties werden gehouden door Zuid-Molukkers. Voor Massada, die dit soort acties niet goedkeurde, betekende dit dat enkele optredens werden afgezegd uit angst voor ongeregeldheden. 

Massada op Pinkpop

In 1978 verscheen het langverwachte debuutalbum Astaganaga met de hitsingles Dansa en Latin Dance. Het gebruik van Latijns-Amerikaanse ritmes en percussie-instrumenten leverde vergelijkingen op met Santana. De opvolger verscheen in mei 1979: Pukul Tifa klonk ‘Molukser’ dan het debuutalbum en op de hoes poseerden de bandleden als Indianen, een veelvoorkomend onderwerp in de fotosessies uit hun succesjaren. Diezelfde maand speelde Massada op Pinkpop, daarna volgde o.a. een tournee door Duitsland. 

In 1980 kwam het derde album uit; Pusaka bevatte de single Sajang é. Deze single, die opviel vanwege het dames- en kinderkoor, bereikte in Nederland de nummer 1-positie van de top 40. 

In 2018 speelde Massada het Haags Beat Festival plat in het Openluchttheater Zuiderpark. Wij zijn er trots op om deze superband sterker en levendiger dan ooit te verwelkomen in Podium Aan Zee!

Aanvang: 20:00 uur

Haagse Beat Aan Zee is een spin-off van het Haags Beat Festival: een eerbetoon aan de muziekpioniers die Den Haag voor eeuwig op de kaart hebben gezet in de geschiedenis van de popmuziek.

Je kunt natuurlijk losse tickets bestellen. Maar wat dacht je voor een voordelige combiticket voor alle concerten in deze serie? 

Koop hier je combitickets.

Corona Check

Indien de huidige maatregelen na 20 september nog steeds van toepassing zijn, dan gelden bij binnenkomst, naast je reguliere toegangsticket, de volgende checks:

*Een coronatoegangsbewijs (QR-code) tonen in de CoronaCheckApp of een print die je kunt maken via CoronaCheck.nl. Heb je geen vaccinatiebewijs, herstelbewijs of geldig DCC, laat je dan binnen 24 uur vóór aanvang van het concert testen. Een negatief testbewijs geeft toegang tot de zaal.

Gegevens

Datum:
8 januari
Tijd:
20:00 - 23:59
Kosten:
€15
394

Organisator

Podium Aan Zee
Telefoon:
0703555120
E-mail:
info@podiumaanzee.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Podium Aan Zee
Keizerstraat 58
Den Haag, Zuid-Holland 2584BK Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0703555120
Bekijk de site van Locatie