Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Haags Beat Festival Special: Haagse Beat Aan Zee Op De Pier (UITVERKOCHT)

12 december @ 14:00 - 20:30

€15

Haags Beat Festival Special: Haagse Beat Aan Zee Op De Pier (UITVERKOCHT)

Met shows van The Animals (UK), Bintangs, Rinus Gerritsen, Cesar Zuiderwijk, Rob Bolland en vele anderen!

Het Haags Beat Festival pakt op zondag 12 december van 14.00 – 20.00 uur uit met een speciale editie op de Scheveningse Pier: Haagse Beat Aan Zee! Wij zijn er trots op te melden dat The Animals uit de UK op De Pier hun grote hits uit de beattijd zullen spelen!

Programmering
De organisatie heeft wederom een programma samengesteld om van te smullen: onze helden uit de sixties, gemixt met de jongere garde én nog vele verrassingen. Geniet van shows van niemand minder dan:

The Animals | Bintangs | Rocktown Buddies o.l.v. Peter Langerak met Rinus Gerritsen | Cesar Zuiderwijk | Jody Pijper | Rob Bolland | The Mocks en meer bekende gastzangers en surprise guests die in aanloop naar het festival worden bekendgemaakt.

Radio Veronica

De rode draad zal zeezender Radio Veronica zijn, het schip dat tijdens een zware storm op Scheveningen strandde op 7 april 1973. DJ’s van toen zullen aanschuiven als gast tijdens onze speciale radio-interviews. Het tijdschema verschijnt ruim vóór aanvang van het festival in alle bekende mediakanalen. En natuurlijk zal Fred Zuiderwijk jullie gastheer zijn en het festival op zijn eigen wijze aan elkaar knopen. Daarnaast zal de Schatkamer van de Nederlandse Popmuziek, Museum RockArt, weer van de partij zijn.

The Animals

De Legendarische Britse band The Animals, bekend van de klassieker House Of The Rising Sun komt met meerdere originele bandleden aantreden! Te Animals waren de tweede Britse band die aan de top kwam van de Amerikaanse hitlijsten. Met House Of The Rising Sun bereikte de band in landen over de hele wereld een dikke #1 hit. Meer dan 50 jaar na het oprichten van de band touren John Steel en Mickey Gallagher nog steeds samen als The Animals & Friends. Samen met Danny Handley en Roberto Ruiz spelen ze nog steeds die rauwe soulvolle Rhythm & Bluesnummers als Don’t Let Me Be Misunderstood, We Gotta Get Out Of This Place en Boom Boom.

Bintangs

Bintangs is de oudste nog bestaande rockband van Nederland. Opgericht in 1961 maar nog steeds springlevend. Bintangs brengt een mix van rock, blues, ballads en rhythm & blues. De band, onder leiding van oer-Bintang Frank Kraaijeveld is anno nu nog steeds springlevend. Ze rocken hits als ‘Traveling in the USA’ en ‘Ridin’ on the L&N’ als vanouds.

De Pier

Wie kent deze locatie, uniek gelegen in zee tegenover het Kurhaus, niet? De beleving die men boven zee ervaart is onvergetelijk. Golden Earring speelde daar ooit hun eerste gig en Club Veronica was een bekende uitgaansplek op De Pier begin jaren 70, gevestigd op het zonne-eiland en verbonden aan zeezender Veronica. In de club vonden regelmatig optredens van bekende artiesten plaats.

 

Ook deze speciale editie van het Haags Beat Festival op De Pier is een eerbetoon aan de artiesten die Den Haag voor eeuwig op de kaart hebben gezet in de geschiedenis van de popmuziek.

 

 

 

Gegevens

Datum:
12 december
Tijd:
14:00 - 20:30
Kosten:
€15
1896

Organisator

Podium Aan Zee
Telefoon:
0703555120
E-mail:
info@podiumaanzee.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Podium Aan Zee @De Pier
Strandweg 150
Den Haag, Zuid Holland 2586 JW Nederland
+ Google Maps