Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dasha Beets: Bach…because (JAZZ)

april 8, 2023 @ 20:30 - 23:55

Dasha Beets: Bach…because (JAZZ)

Dasha Beets :: Bach...because

In een bijzonder programma brengt de Nederlandse zangeres Dasha Beets drie grote culturen bij elkaar: Europese klassieke muziek, eeuwen oud poëzie en Amerikaanse jazz en blues.
Prachtige gedichten van grote geesten zijn door Dasha naar het Engels vertaald en bieden ons een kijkje in de verhalen van lang geleden.
De nieuwe teksten die zijn ontstaan combineert Dasha met eigentijdse versies van stukken van Johann Sebastiaan Bach, die in deze vorm nooit zijn uitgevoerd.
Het is een betoverend programma met zang en poëzie, samenspel, improvisatie en een scala aan swingende ritmes: Een spraakmakende voorstelling vol juweeltjes.

Line-up:
Dasha Beets – zang
Miguel Rodriguez – piano
Steven Zwanink – contrabas
Tim Hennekes – drums

*Dasha Beets presenteert zeer verrassende jazzversies van de muziek van Johan Sebastiaan Bach. Er zijn mensen die dat bij voorbaat heiligschennis vinden, maar die moeten echt naar Dasha gaan luisteren. Ze schreef (vaak erg mooi) eigen teksten op Bachs werk. De “Air on G-string” werd “Hymn to Peace”, het menuet uit “Franse Suite no.1” werd “Bluebells”.
Ze scat slechts één keer, in “Partita no.2”. Al wat ze zingt is loepzuiver, nooit overdadig jazzy, maar met een hoorbare gevoel voor de schoonheid van Bachs muziek die ze ‘eigen’ weet te maken. Geweldig geholpen door het trio van pianist Miguel Rodriguez. Die maakt er, in vrijheid-met-respect, pure jazz van.
Bach swingend alsof het zo hoort! En wanneer je Dasha Beets met haar mooie altgeluid Bachs “Lamento” hoort inzetten, springen de tranen je echt in de ogen. Zo mooi.
*
Door Bert Jansma (Den Haag Centraal)

Tickets: € 15
Houders van een Ooievaarspas (actiecode: OOIEVAAR) en ingeschreven studenten (actiecode: STUDENT) 50% korting.

Tickets: https://regentenkamer.stager.nl/web/tickets/111240883

Gegevens

Datum:
april 8, 2023
Tijd:
20:30 - 23:55
Evenement Categorie:

Organisator

Podium de Nieuwe Kamer
Telefoon:
06-15523573
E-mail:
info@podiumdenieuwekamer.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Podium Aan Zee
Keizerstraat 58
Den Haag, Zuid-Holland 2584BK Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0703555120
Bekijk de site van Locatie
  • Plaatshouder

    *Gratis*

    0.00